top of page

Transbiologisk Traumeterapi
/
TBT

Image by Bruce Kee

Hvad er TBT?

Traumer kan opstå på et splitsekund, hvis vi havner i en uventet ubehagelig situation, hvor vi ikke kan handle på det eller flygte, men hvor vi ”fryser” og føler os isolerede.

Det bliver også til traumer, hvis du i din opvækst har været udsat for svigt, gentagne ubehagelige oplevelser og uhensigtsmæssige mønstre fra dine omsorgspersoner.

Prøv fx at huske tilbage på en lidt træls oplevelse. Hvordan husker du/ ”ser” du oplevelsen? Ud gennem dine egne øjne tilbage i situationen? Eller ser du situationen/dig selv udefra, som du ser en film på tv? Hvis du ser dig selv udefra, er der højst sandsynligt tale om et traume.

 

Et traume kan ”sove” så du ikke umiddelbart mærker noget til det. Først når der er en trigger, der vækker traumet til live, kan det påvirke dig. Triggeren kan være svær at få øje på. Det kan være ubevidste tanker, en lyd, en duft eller en smag eller en natlig drøm. Det kan være et andet menneskes adfærd, talemåde, stemmeleje mm der kan være triggeren.

Når du er trigget, kan det opleves som ubehag i større eller mindre grad. Fx som indre uro, angst, søvnløshed, bekymringer, tankemylder, tomhed, behov for at forsvare dig eller ”gå til angreb”, overspringshandlinger eller en fornemmelse af ikke at være nærværende mm.

Al indre ubehag og indre uro skyldes altså traumer. Rigtig mange mennesker går rundt og er mere eller mindre aktiveret af traumer hele tiden. Desværre bliver det så hverdagen at have det sådan, og sørgeligt er det, at det for mange føles normalt.

Heldigvis kan traumerne forløses, og din indre tilstand kan ændres til eget bedste.

Da traumet opstod, satte det sig som en energetisk spænding i din biologi, helt nede på celleplan. Derfor er der altid et kropsligt ubehag i forbindelse med et traume, også selvom du måske ikke umiddelbart registrerer det.

Når vi med TBT forløser traumer, vender vi tilbage til kroppen ved at ”lytte” og ”tale” kroppens sprog. Med teknikker fra TBT, kan vi, gennem din bevidsthed og kropslige fornemmelser, finde tilbage til, da traumet opstod, altså traumets rod, og hele det. Du vil da opnå en tilstand, hvor du ikke længere styres af din fortid, men kan være fri og fuldt autentisk til stede i nuet.

 

TBT er en form for meditativ regressionsterapi, videreudviklet fra Grant McFetridge’s PeakStatemodel og Paula Courteau’s Whole-Hearted Healing.

 

Du er altid velkommen til at ringe og høre mere om, hvad denne terapiform kan komme til at betyde for dig.

bottom of page